София компас


Любими места в София – ресторанти, кина, пийване и танци.

Archive for the ‘Недоволства’


Published February 12th, 2008

Не ми разреждайте течността за чистачки, plsss

Веднъж месечно минавам през бензиностанция да заредя дизел, течност за чистачки и вода. Последния път нямаше от тази течност за чистачки дето е концентрат и може да се разрежда (една жълта, малката опаковка е към 7 лева, а лятно време е синя), а имаше една светло синя, която беше готова за ползване.

Занесох я на жената дето наливаше дизела и й казах да я сипе, тя погледна и изкоментира, че това е готова течност, обаче била за -30 и можело да се разреди.

Погледнах я лошо и отидох да плащам.

Връщам се и гледам лейката е до отвора за вода и жената налива. Не ми хареса, но белята беше станала и нямаше смисъл да се ядосвам.

Това се случи в петък, когато беше още топло, после през уикенда температурите паднаха и тази сутрин исках да си измия стъклата и Нъцки, няма вода – явно е замръзнала.

Та идеята ми беше, не правете добро на някой, който не иска, защото за него може да не е добро. За мен не е ок да се разрежда готовата течност за чистачки, защото не знам до колко мога да разчитам на нея.

Та се замислих, колко често искам да направя нещо добро, а то може би не е такова, въпрос на гледна точка и кой какво иска да постигне.

Сетих се и за „6тото правило на Магьосника” – колкото по-голямо добро искаш да направиш, толкова по-голямо зло може да стане. Това беше от една фентъзи поредица, която четях преди 10 години, мисля че беше „Мечът на магьосника”.

Ираааа, липсваш ми, кажи ми коя поредица да чета сега 🙁

Published January 20th, 2008

Събота вечер в мола на Стамболийски

Обичам моловете в София, защото на едно място може да пиеш кафе, да гледаш кино, да се срещнеш с приятели и може би да пазаруваш. Магазините са само маркови и стават за пазаруване само, когато имат намаление. В момента има такова вече 2-3 седмици и разбира се ужасно много хора се стичат към моловете.

Миналата седмица се взех два панталона и едно яке и то без да съм планувала покупки, просто цените бяха добри.

А тази седмица отивах да гледам кино. Обаче на входа на мола на Стамболийски беше страшно, чаках 15 минути да вляза.

Така изглеждаше входа.

задръстване на входа на мола на Стамболийски


И разбира се задръстването беше станало както винаги заради тъпи шофьори, които паркират по алеите за каране, а не на парко местата. На ниво -3 винаги има места за паркиране, винаги! Трябва да си много нагъл, за да паркираш като колите на снимкaтa по-долу.

неправилно паркирали коли в мола на Стамболийски

Гледахме „Господари на нощта” – хубав филм. Започва впечатляващо между краката на Ева Мендес, която прави супер, супер секси роля, без даже да покаже и една цица. По принцип смятам, че има голямо дупе, но в този филм не й личи, просто лъха на секс от нея 🙂.