София компас


Любими места в София – ресторанти, кина, пийване и танци.

Archive for the ‘Свети Валентин’


Published January 19th, 2008

Подаръци за Свети Валентин

Свети Валентин е празник на влюбените, така че подаръците трябва да са свързани с любовта и секса и да са лични.

Подаръци за Свети Валентин – жени

Бонбони в кутия с формата на сърце. Линд (Lindt) има такива, струват около 25 лева и са много вкусни. Виждала съм на българска фирма, червено сърце, голямо около една педя и направено от нещо като кадифе – този вариант е под 10 лева и бонбони същото се хубави.

Бельо. Може само бикини, защото сутиените са по-трудни за избиране. Най-добре да вземете нещо марково, за да направите впечатление. Skiny (в София имат магазини в моловете, на ъгъла на ул. Хан Аспарух и Витошка) – започват от 20-30 лева; Victoria Secret (поръчки само по интернет, защото нямат магазини в България), Calvin Cline – има ги в моловете и в магазините на Seven Seconds в София. Бельото е добър повод да видите половинката си гола и разбира се Свети Валентин е най-подходящ за това. Преди години гаджето ме зариби за марковото бельо, някак си аз не можех да дам минимум 30 лева за прашки. Обаче сега виждам, че това са най-досадните гащи на света – просто нямат скъсване и износване. Силно, препоръчвам марките Skiny и Victoria Secret.

Бижута. Напоследък много нашумяха кристалите на Swarovsky, започват от 60 лева – за толкова може да се вземе малка кристална висулка. За около 150-200 лева може да се вземе комплект висулка за врата с обеци. Има много хубави кристални фигури на животни и цветя, но започват от 300 лева и са неща, които можеш да сложиш на бюрото и секцията и не се сещам как водят до секс. Магазини на Swarovski отново има в моловете и на Витошка. Ако купувате обици и не са от благороден метал, уверете се, че половинката ще може да ги носи (например аз мога да нося само злато, от всичко друго ушите ми се възпаляват, надуват се лимфните възли ….)

Домашен любимец. Като любител на котките това ми изглежда мноооого хубав подарък. Не е нужно да е породисто животно, даже по-добре да е незнайна кръстоска. Имам 2 котки и заради тях се роди идеята да направя сайт за котки, купих си много книги за котки, изчетох много сайтове и определено не ми харесва начинът, по който са създадени чистите породи котки. Тъй като се кръстосват екземпляри с точно търсени черти, губи се разнообразието от гени и от там това води до предразположение към определени болести. Както и да е, домашен любимец е много мил подарък за Свети Валентин.

Парфюм. Не се притеснявайте да избирате парфюми. Постоянно чувам, колко трудно било да се избере парфюм – не е вярно. Отделете една седмица за това, ходете до магазина, пробвайте по 2 парфюма и си записвайте какво ви харесва. Девойките в магазина също ще ви помогнат да изберете парфюм. Наскоро един колега ме помоли да му помогна да избере парфюм за съпругата му, както той каза „Тя е същото чепато дърво като теб и сигурно имате подобни вкусове” (бъзикаше ме за чепатия ми характер). Та отидохме с него в магазина, пръснаха ни 4 парфюма на листчета и по ръцете ми. После оставихме да престоят малко и душихме – беше ясно кой парфюм ни харесва. А и нали вие ще „търпите” половинката си, значи и на вас трябва да ви харесва. Парфюмите започват от 50 лева за около 30 мл.

Книга. Ако искате да направите впечатление с книга трябва добре да обмислите на каква тема. Например, ако половинката ви гледа цветя вкъщи и постоянно се интересува от тази тема, тогава лъскава книга с дебели корици, качествени снимки и добри статии, много ще я зарадва. В София много харесвам книжарницата на Графа, в близост до Попа, там продавач консултантите са много мили и даже можете да си говорите с тях – даже са чели книгите и знаят за какво се разказва в тях! Други мили продавачи съм засичала в книжарницата на Сиела в мола на Стамболийски. Един младеж чудесно ми асистираше в книжарницата на Патриарха в близост до Витошка, не знам как се казва, но се слиза по стълби под земята.

DVD с любимия й романтичен филм. Можете след това да го гледате заедно, гушнати в леглото и знае ли човек ;).

Възглавница във формата на сърце.

Подаръци за Свети Валентин – мъже

Мъжете не са толкова чувствителни към подаръците. Ако ги попитате какво предпочитат „подарък или секс” – отговорът е ясен. След секса второ място заема хобито им – футбол, алкохол, спорт, колекциониране, работата им …

Т.е. ако правите секс на Свети Валентин, можете да минете без подарък :D. По мое мнение мъжете се радват на нещо свързано с хобито им.

Билети за спортно мероприятие – футболен мач, баскетбол …

Бутилка алкохол – според вкуса вино, уиски, каса бира …

Техника – система за домашно кино, DVD за колата, GPS за колата, hands free, мобилен телефон, memory stick,

Часовник.

Риза. Обожавам мъже с ризи :).

Къде да отпразнувате Свети Валентин в София?