София компас


Любими места в София – ресторанти, кина, пийване и танци.

Archive for November, 2008


Published November 22nd, 2008

Спагети Компани (Spaghetti Company)

Спагети Къмпани (Spaghetti Company) се намира на гърба на ЦУМ в София, има вход и от към мола. Телефон за резервации: 926 0427.

Заведението е едно от любимите ми, защото готвят вкусно, обстановката е приятна и е в центъра на София.

Днес ни обслужваше много усмихната и мила сервитьорка, на която нямаше как да не простим, че е разсеяна (няма пълно щастие).

Аз винаги ям Филе от риба тон с паста и зеленчуков рататуй. Пастата е телятели, а заленчуковият рататуй са сготвени зеленчуци – домати и патладжан и не знам какво е другото. Предпочитам рибата тон да е по-пречена, защото иначе е малко жилава и следва голямото дъвчене.

риба тон в Spaghetti company

риба тон в Spaghetti company

От салатите ми е любима Рукола с печени зеленчуци и печена моцарела. Салатата наистина е 99% рукола, моцарелата е запечена, така че става малко разтеглива. Има още печени/мариновани тиквичка и патладжан, заедно с леко сладникъв дресинг.

Салата рукола

Салата рукола

Милото този път не яде пилешко филе, а опита телешки флейки с печени чушки. Каза, че било хубаво, но не било както готвят телешко в Щатите (нямам идея какво означава, но в България според него не знаели как да приготвят телешко).

телешки карета

телешки карета

Шопската салата е в „италианска купчовидна” форма, украсена с някаква зелена течност по чинията.

шопска салата

шопска салата

Решихме да си поделим ризото с морски дарове и маслини, което е ужасно вкусно, мисля че му слагат и вино при готвенето, безумна вкусотия!

ризото морски дарове

ризото морски дарове

Накрая се довършихме с десерти, те винаги се ядат общо 🙂 . Избрахме Тирасиму Оригинале и Пикантна шоколадоа терина с компот от сушени кайсии.

Само заради тези 2 десерта си струва да се посети Spaghetti Company, много ни се усладиха.

Тирамисуто няма нищо общо с това, което сте яли в други заведения. Предполагам, че отделните съставки са предварително готови, но самото Тирамису се сглобява преди поднасяне. Долният блат е с много орехи, после е крема Маскарпоне и отгоре има друг блат. Облизах си пръстите, много, много вкусно.

Тирамису Оригинале

Тирамису Оригинале

Пикатната терина е с чили и леко налютява, странно, но много ми хареса. Около лешниците има хрупкав карамел (или нещо, което е карамелизирано).

пикантна терина с чили и компот от сушени кайсии

пикантна терина с чили и компот от сушени кайсии

Не ни се пиеше вино и поляхме храната само с чай и минерална вода.
Сметката беше 60 лева.

Вината са между 20 – 50 лева.

Пиците са тип италиански, т.е. мнооооого тънки. В Италия пиците не са като в България, тестото е много тънко, само по края е малко по-дебело и реално ядеш само плънка.

Обстановката в Спагети Компани

Обстановката в Спагети Компани


Пастата също е на ниво, има Прясна паста, която не съм опитвала, предполагам, че се прави в заведението.